Zamieszczam tutaj Wam filmik z dzisiejszego mojego treningu. Prosiłbym o jakieś rady odnośnie treningu na worku Mam nadzieje że można zamieszczać fillmiki z treningów http://w199.wrzuta.pl/film/8IMaO2A0xsY/sampler1
Wow Jesli chodzi o nun-chaku to jesteś naprawdę dobry technicznie.Widać,że sporo pracy w to włożyłeś.Trening Kyokushin też nieźle,chociaż powinieneś poprawić troszke szybkość i dynamikę kopnięć i uderzeń
A tak na marginesie ćwiczysz ten sam styl co ja
_________________ ''Spotkanie dwóch osobowości przypomina kontakt dwóch substancji chemicznych:
jeżeli nastąpi jakakolwiek reakcja,obie ulegają zmianie.''
Nun-chaku bardzo dobrze technicznie,widać wiele pracy nad technikami.Sam kiedyś to ćwiczyłem,więc wiem,że nauczyć sie poszczególnych elementów wcale nie jest łatwo. Jesli chodzi o techniki w stójce to całkiem dobrze ci idzie tylk otak jak wspomniała Ashanti faktycznie popraw szybkość...Powinieneś przy swoich warunkach fizycznych byc jak błyskawica
_________________ „Diving alone is dying alone, diving in pair is dying in company””
Dzięki za opinie, miło mi że Wam się podoba...a w jaki sposób moge poprawić swoją dynamikę i szybkość?? Na prawdziwą sale z tarczami itp mam dostep tylko raz w tygodniu z trenerem, a tutaj taka mała domowa
A jeżeli chodzi o kopnięcia to wiem że nawet są słabe te wysokie bo mam za małą ruchomość w stawach biodrowych
1.Biegaj sprinty
2.Boksuj i kop w obciążnikach
3.Skacz na skakance
4.Stosuj interwały 30 sek na maksymalnej prędkości boksując w worki z 30 sek przerwą i znowu 30 sekund uderzania
5.Rozciagaj się
_________________ „Diving alone is dying alone, diving in pair is dying in company””
Jeśli chodzi o uderzenia to popełniasz typowy karatecki błąd, czyli bardziej pchasz niż uderzasz ciosy. Sam tak miałem i trochę się nade mną trener boksu musiał napracować nim mi karateckie zaszłości wyplenił. Radziłbym uzupełnic trening zajeciami boksu u dobrego szkoleniowca.
Druga sprawa to garda. Często zapominasz jej trzymać i opuszczasz ręce, a to szalenie istotny element. Zawsze cios musi wychodzic z gardy i do niej wracać.
Co do kopnięć, to powinienes bardziej nad technika popracować.
Na nunchaku się nie znam, z broni to ja tylko mieczem i kijem się bawiłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum